Sulitjelma

Turen fra Røkland til Sulitjelma gikk via Vassbotnfjell – så opp i fjellet. På veg opp traff vi noen fine eksemplarer av rette sorten som smakte godt før leggetid:

Det var 32 kilometer over fjellet og et sted der oppe teltet vi. Litt regn da jeg skulle stå opp, men det regner sjelden lenge av gangen. Neste gang var akkurat da jeg satt meg ned for å spise lunsj. Men, da regnbuksa var tatt på så stoppet det.

Det har vært et par teltnetter nå – og litt vått da telt har blitt pakket sammen. Det passet fint å kunne dele hytte med tre andre som også går nordover i kveld på Sulitjelma turistsenter.

Kikket først innom Jakobsbakken – flott at den gamle gruvebebyggelsen blir tatt så godt vare på!

Det går reinsdyr i mange av fjella – og gevir dukker stadig opp.

I morgen blir det litt proviantering og så opp til Ny-Sulitjelma fjellstue. Etter hvert går løypa innom Sverige.

Høydeprofilen de par siste dagene ser dere her:

5 kommentarer om “Sulitjelma

Legg til din

  1. Godt å få en bloggoppdatering – har fulgt nøye med og ikke sett noen de siste dagene, så har vært litt spent! «Fjellveier» til Sulitjelma ser flott ut – nesten litt «Svalbardsk» på bildet med deg! Unner deg hyttenatt og selvplukket gyllen kveldsmat – det er tydeligvis bra på topp!

    Liker

  2. Hei, morro å lese bloggen din. Rago er jeg spent på, har lyst på en tur dit for å fiske. Du får melde opp om dette området er noe å reise til. God tur videre 👍🏻🐟

    Liker

Legg igjen en kommentar

Blogg på WordPress.com.

opp ↑