Hvorfor velge å gå nesten 3000 kilometer – Norge På Langs?

«Det er såå teit» – sier yngste sønnen. «Det kunne jeg også tenkt meg hvis jeg var yngre» sier mamma.

Hvor startet det? Fortellinger fra andre NPL’ere? Mange års lengsel etter fjell og vidde? Naturglede? Ønske om å oppleve det mer av det mangfold av natur Norge byr på? Noe stort å se fram til? Behov for å utfordre meg selv? Bryte med hverdagen? Tenketid?

Fra jeg ble født for snart 50 år siden har fjellturene vi tok skapt gode minner – den skarpe klare lufta – sildrende vann i bekken – langstrakt utsyn – fargene…. Det ga mening! Det ble noen turene i barndommen – litt flere i ungdommen da jeg flyttet nordover. Så endte jeg opp helt nord. Jeg er omgitt av mektig natur hele tiden – men her er det også mange farer.

Ellen er fra Troms – har mye erfaring fra fjellturer, og ennå flere år på baken enn meg. Vi møttes helt nord. Tenk at ho ville være med bare – helt supert tenkte jeg. Så – da ble det Ellen og meg ut på tur!

Nå er vi snart i gang – jøss – vi er snart i gang. Jeg gleder meg – og jeg gruer meg ….

Det blir nok en bratt læringskurve. Jeg har ikke sovet mange netter i telt i fjell-Norge. Jeg har heller ikke gått 2 mil om dagen over så veldig mange dager i strekk før.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: