Hvor tung skal sekken være?

For oss har det vært et poeng å bære så lette sekker som mulig. Vekta har vært framme ja – og det er fryktelig irriterende med utstyr som veier mer enn i omtalen av utstyret. Det finnes mye lett utstyr, men vi har ikke «tatt den helt ut» nei. Sekken min er relativt tung (Arc’teryx Bora 62 på 2,3 kg) – her har jeg først og fremst tenkt kvalitet og bærekomfort. Jeg har humret meg gjennom en del diskusjoner i Fjellforum før turen (anbefales!) – en ting som er sikkert er at det er delte meninger om hva en må ha med på langtur. Til slutt må en jo ta selvstendige valg og stole på disse. Jeg skal fortelle litt om erfaringene med både sekk og utstyr for øvrig underveis. Vi er frie for sponsoravtaler – så du trenger ikke tvile på min uavhengighet. Vi prøver å starte med circa 12 kilos sekk – før mat og drikke. Det er et mål å ikke bære tyngre sekk enn 15 kilo med alt vi trenger.

Valg av fottøy

Dette ble veldig enkelt. Er fornøyd med mine Crispi Fjord – de er nok i en «lettvekter» – men jeg gir de et forsøk. Det går an å bytte de ut underveis dersom de ikke duger.

Jeg har 2 par som begge er gått inn – forventer at jeg må bytte de ut. Jeg har en teori om at Crispi-sko er svært gnagsår-vennlige – eller sagt på en annen måte; de føles inngåtte med en gang de er tatt i bruk. Lurer nesten på om jeg må kontakte Crispi og høre om de ikke kan sponse meg litt…..

Det kan hende vi starter med et par joggesko før vi kommer til Ljosland (da levnes de). Har med et par «Crocs» fra Europris til «leirsko».

Elektronikk og navigasjon

Oj-oj-oj…. nå begynner jeg virkelig å bevege meg ut på ukjent grunn. Det har vært en del søking på nettet ja. Jeg er glad i å ta bilder, jeg har forstått at jeg må kunne høre på lydbøker underveis og når det gjelder kart og kompass kommer vi vel ikke utenom en eller annen form for GPS. Sikkerhet må en jo tenke på – og en InReach blir med på turen. Igjen må jeg berømme Fjellforum – her er det mange detaljerte diskusjoner rundt temaer som f.eks. GPS-navigasjon-digitale kart. Jeg har forsøkt å forenkle så mye som mulig og ender opp med å ta med: Iphone XS plus hvor jeg blant annet har appen topokart.no. Mobilen blir da også turkamera selv om dette sitter litt langt inne…. For å lade utstyr har vi med Anker 15 watt solcellelader. Så var det powerbank – det må visst være med.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: