Ankommet siste fylke: Finnmark!

I går gikk jeg litt for langt (for min kropp) – men så kom jeg meg til Finnmark også!

Det er lite stedsnavn rundt her, for lokalt kjente (rød prikk):

Lilla strek til venstre er fylkesgrense.

Etter lørdagens minnesrike båttur, gikk ferden søndag til fots oppover langs sørsiden av Reisaelva. Jeg spiste mengder av bringebær og noen villrips!

Etter 19 kilometer så jeg Imofossen som var gårsdagens endepunkt.

Jeg gikk videre ei lita mil og endte opp på DNTs eldtste Troms-hytte: Nedrefosshytta på kvelden. Hytta ble ført opp av en rik engelskmann som fisket laks i elva for snart 100 år siden – han sørget for 1/8-del av kommunebudsjettet! Det hører med til historien at hytta som stod der fra før brente ned.

Bildet er tatt etter jeg hadde gått over brua og kommet meg på nordsiden av elva for den videre ferden. Det ble skikkelig mørkt der i skogen og jeg konkluderer med at hytta nok er hyggeligere å være i når en er sammen med noen… Sagt på en ærligere måte: litt småskummelt på kvelden – langt fra alt!

Stien langs elva må nok stadig legges om, den var veldig nær elva noen plasser:

Stien beveget seg tidvis litt opp fra elva også:

Gårsdagens tur gikk litt videre oppover elva – så opp og over fjellet:

Blå prikk er Reisavannhytta – som ikke var ledig

Nå starter snart vandringen videre mot Kautokeino.

Det var ikke så verst i teltet i natt – vet ikke om vi var på minussiden.

4 kommentarer om “Ankommet siste fylke: Finnmark!

Legg til din

  1. Du og du ,så masse flotte bilder.Morro å følge deg,ønsker deg fortsatt god tur,og masse fint vær til du er fremme.👍👏🥰klem fra tante,

    Liker

  2. Takk igjen for fine dager i Reisadalen – det var utrolig flott! Tøffing i hytte – jeg hadde ikke prøvd en gang! Gullgrønne skoger – er med deg videre i tankene og bittelitt misunnelig på Finnmark!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: