Rolig dag i Honningsvåg

I dag har jeg vært ordentlig turist i Honningsvåg – kombinert med en liten mil gange. Fascinerende vær: sludd- og haglbyger – så sol. Nå lettskyet. Oppsummert, kan det bli noe ala:

Flere her forteller meg at jeg må være forsiktig der oppe på Knivskjelodden (ser ut som korrekt skrivemåte er med én l). «Det har vært flere redningsaksjoner der», sier de. At været skifter ekstremt fort, har jeg fått med meg. Jeg er fortsatt optimist, og har plukket ut dagen med best prognose.

Det har skjedd før og her skjer det igjen. Jeg blir sittende igjen i butikken/kaféen mens betjeningen forlater lokalet . Første gang sa ho til meg: «Da kan kanskje du passe butikken mens jeg tar meg en røyk?» «Ja, det går sikkert bra» – sa jeg. Nå skjer det igjen, denne gang sier han ingen ting, bare går. Så her sitter jeg som eneste kunde og uten betjening. Det er noe naivt sjarmerende med dette, og jeg kan ikke annet enn smile.

Ellers er det nesten folketomt i byen, og jeg innser at noe særlig mer enn en halv dag trenger jeg ikke for å ha «gjort» byen.

Jeg trodde forresten at en by måtte ha minst 5000 innbyggere. Her bor det omtrent 2500 folk. Forklaringen er at Nordkapp kommune vedtok bystatus for Honningsvåg fra 1. oktober 1996, og i ettertid har det vært mange diskusjoner rundt stedets status som by. Nordkapp kommune vedtok bystatus for Honningsvåg før innføringen av loven som krever at et tettsted må ha minst 5000 innbyggere for å kalle seg en by. Siden norske lover ikke har tilbakevirkende kraft, gjelder dette ikke for Honningsvåg, som dermed kan kalle seg en by.

4 kommentarer om “Rolig dag i Honningsvåg

Legg til din

  1. Takk for situasjonsrapport og ikke bare lokalhistorikk, men også et blikk på norsk rettshistorie😊 Holly og Estelle hilser fra Eidsvågsfjellet hvor vi nyter utsikt i stille godvær. Jeg går (bokstavlig) og tenker på deg 🏔

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: